071-5142275 info@issoria.nl

Rouwondersteuning

Het verlies van een naaste is een ingrijpende gebeurtenis. Het kan je hele leven op zijn kop zetten. Vaak is het voldoende als je steun krijgt van familie en vrienden.

Maar wat als u zo’n vangnet niet heeft, uw netwerk onvoldoende steun kan bieden of u hen niet wilt belasten?
Dan kan het fijn zijn als er mensen zijn die weet hebben van rouw en die naar u willen luisteren zonder oordeel. Die met u kunnen praten over de overledene, over het gemis, over wat geweest is of misschien niet geweest is.

Bij Issoria Rouwondersteuning staan goed opgeleide vrijwilligers met (levens)ervaring klaar om u te helpen. Zij bieden een luisterend oor, steunen u bij praktische zaken en helpen u structuur te brengen in de stroom van vragen en gedachten.

 

Welke ondersteuning bieden we?

U kunt bij ons terecht voor individuele gesprekken én voor ontmoetingsgroepen, waarbij u samen met lotgenoten op weg gaat.

Individuele rouwondersteuning
Een van de vrijwilligers van Issoria Rouwondersteuning komt bij u thuis. Samen bepaalt u de invulling van de ontmoeting. U kunt denken aan gesprekken over hoe u het verlies en de gevolgen daarvan beleeft, over hoe naast het gemis het leven weer de moeite waard kan worden. Ook een wandeling behoort tot de mogelijkheden. Het aantal bezoeken is afhankelijk van uw situatie.

Ontmoetingsgroepen
Met lotgenoten gaat u, onder deskundige begeleiding, in acht bijeenkomsten samen op weg; zonder oordeel en met respect voor ieders eigenheid.
Er zijn groepen
– Voor mensen die hun partner hebben verloren​ (Flyer ontmoetingsgroep partnerverlies voorjaar 2023).
– Voor jongvolwassenen (18 – 35 jaar) met verlies (Flyer ontmoetingsgroep jv jan-maart 2023 en  Flyer ontmoetingsgroep jv maart 2023).

Nabestaandencafé
Issoria is een van de organisatoren van het nabestaandencafé, een plek waar u lotgenoten kunt ontmoeten. Elke bijeenkomst wordt onder begeleiding een thema besproken, waarna er ruimte is om met elkaar in gesprek te gaan. Het café vindt eens in de zes weken plaats op zondagmiddag (14.30 – 16.00 uur). Voor meer informatie, locatie en programma: www.nabestaandencafeleiden.nl.

Informatie, lezingen, workshops
Bij Issoria Rouwondersteuning kunt u ook terecht voor informatie over literatuur, films en websites. Daarnaast verzorgen we lezingen en workshops op het gebied van verlies en rouw.

Voor wie is rouwondersteuning bedoeld?

Iedereen in de regio Leiden en omstreken is welkom. Het maakt niet uit of uw naaste wel of niet te gast is geweest bij Issoria.

Wat kost het?

Individuele rouwondersteuning is gratis. 
Voor de ontmoetingsgroep vragen wij een kleine bijdrage.

Hoe meldt u zich aan?

Voor informatie of aanmelden kunt u contact opnemen met Issoria. Elles Remmerswaal of Pauline Aalbers maken dan met u een afspraak om samen te bekijken welke ondersteuning voor u het meest passend is.

Folder Ruimte voor Rouw

Boekje Ervaringen met rouwondersteuning