071-5142275 info@issoria.nl

Nieuws

Op 1 september werd een interview met Marco van der Ploeg, de nieuwe directeur van Issoria Hospice & Thuis, in het Leidsch Dagblad geplaatst. 

Lees meer.

Issoria Hospice & Thuis heeft een nieuwe directeur!

Met plezier kan het bestuur mededelen dat, per 1 september 2022, Marco van der Ploeg start als directeur van Issoria Hospice & Thuis. Na het doorlopen van een zorgvuldig selectieproces hebben delegaties, vrijwilligers, verpleegkundigen en bestuur, Marco leren kennen als een professional die met het hart op de goede plek Issoria Hospice & Thuis verder gaat brengen. Een verbinder die het belang van samenwerking in de bijzondere werkomgeving zowel binnen het hospice en thuis begrijpt.

Marco van der Ploeg;
Een terminaal mens is vaak extra gevoelig voor sfeer en emotie. Het is dan ook onze taak om een passende sfeer en juiste emotie voor en rondom de stervenden te creëren. Dit kunnen wij alleen doen als wij zelf goed in ons vel zitten. Ik zie er naar uit om met elkaar er voor zorg te dragen dat wij ons gewaardeerd, veilig en blij voelen. Pas dan kunnen wij bieden wat de gasten in Issoria Hospice of in hun thuisomgeving aangeven nodig te hebben.

Wij wensen Marco alle succes en plezier toe in zijn nieuwe werkomgeving!

 

 

 

Vrijwilligster Margriet Smeets bij afscheid verrast met lintje

Vrijdag 1 juli nam Margriet Smeets afscheid als vrijwilligster palliatieve zorg. Ze deed dat werk 25 jaar, als secretaris van het bestuur van de VPTZ Leiden en omstreken en sinds 2021 bij het gefuseerde Issoria Hospice & Thuis.
Margriet was en is echt iemand met een hart voor de zorg in het algemeen en de palliatieve zorg in het bijzonder, zij combineerde geruime tijd haar vrijwilligerswerk met haar werk als verpleegkundige, leidinggevende in de zorg en docent Verpleegkunde. Het was een grote verrassing voor Margriet dat zij op haar afscheid gedecoreerd werd met een lintje door de burgemeester van haar woonplaats Oegstgeest.

Palliatieve zorg thuis
Veel mensen geven er de voorkeur aan om thuis te overlijden. Maar de zorg in de laatste levensfase kan zwaar zijn. In dat geval staan de vrijwilligers van Issoria Thuis klaar om de gewenste ondersteuning te bieden aan cliënten en hun naasten.

 

 

Het Singelpark Diner – zes en een halve kilometer feest!

Het is geen poging om in het Guinness Book of Records te komen, maar gewoon een idee om met alle Leidenaren onder elkaar weer eens iets leuks te doen. Of liever gezegd, iets lekkers! Dit jaar hebben de drijvende krachten achter het Leids Grachtenconcert, het Singelpark Diner en Stadsfestival de Lakenfeesten de handen ineengeslagen om eind juni 2022 weer een mooi zomers festival te organiseren. En het mooie is, een groot deel van de opbrengsten gaat naar het Leidse Issoria Hospice & Thuis.

Wat kun je verwachten?

Allereerst natuurlijk de traditionele onderdelen van de Lakenfeesten. Denk aan de nostalgische kermis voor de allerkleinsten, de Peurbakkentocht en de Dragon Boat Races met de bekende opzwepende trommelaars op de kade. Op zondagavond 26 juni sluit het Leids Grachtenconcert op het Rapenburg de Lakenfeesten muzikaal en feestelijk af met een uniek en gratis stadsconcert van 2,5 uur. Nieuw is op 25 en 26 juni het Singelpark Diner!

Thijs Hemmes, partner bij HBK en bestuurslid van de stichting Vrienden van Issoria vertelt: “Leiden Culinair is vanaf dit jaar omgedoopt tot het Singelpark Diner. Op zaterdag 25 en zondag 26 juni kun je genieten van de vertrouwde culinaire hoogstandjes. Leiden Culinair bevindt zich nu alleen niet op een enkele locatie, maar op diverse locaties in het prachtige Singelpark. Dat betekent niet alleen veel gezelligheid, een lekker drankje en muzikale omlijsting, maar ook een mooie wandeling!”

Het singelpark is een kilometerslang stadspark dat het historische centrum van Leiden omringt. De ruim zes kilometer lange vestingwal rond de singels is uniek: nergens in Nederland is zo’n grote vestingstad te vinden waarvan de vestingstructuur nog zo goed zichtbaar is.

In de 6,5 kilometer van het Singelpark komen op diverse locaties restaurants die daar het beste laten zien van wat zij te bieden hebben. Via de website kun je intekenen voor een passe-partout voor zeven verschillende gerechten op zeven verschillende locaties en genieten van de heerlijkheden van al die restaurants. Omdat er verschillende shifts zijn, kun je op ieder gewenst moment komen genieten van een lunch, diner of alles daartussen. Ondertussen vaart het entertainment over de singels aan je voorbij met ook daar voor elk wat wils. Van klassiek tot pop!

De restaurants die deelnemen aan het Singelpark Diner: Brasserie De Poort, Restaurant Dartel (i.s.m. Pronck Bierbrouwerij), petit-restaurant De Valk, Pipa Streetfood Bar, restaurant Tabù, restaurant/Grand Café De Vriend en visrestaurant Crabbetje.

Een passe-partout kun je kopen voor de lunch op zaterdag 25 juni, diner op zaterdag 25 juni en lunch op zondag 26 juni. Om lange wachtrijen te voorkomen is de route opgedeeld met drie startpunten en drie tijdssloten waarin je een passe-partout kunt kopen. De prijs van een passe-partout is €39,95 exclusief servicekosten. Thijs: “Koop een passe-partout, of liever nog, koop een aantal passe-partouts en heb een gezellig weekend met vrienden of familie. Een groot gedeelte van de opbrengsten gaat naar Issoria, een geweldig doel.”

Voor meer informatie: www.singelparkdiner.nl.

 

 

 

Esther Raats Nieuwe Voorzitter Issoria Hospice & Thuis
Op 1 november wordt Esther Raats-Coster de nieuwe voorzitter van Issoria Hospice & Thuis. Zij volgt voorzitter van het eerste uur Marcel Verburg op. Esther is een ervaren toezichthouder met een achtergrond in het (internationale) bedrijfsleven. Lees meer

TK Challenge Foundation overhandigt cheque van €2.500
Esther Raats, voorzitter van de Stichting Issoria Hospice & Thuis, ontving uit handen van Jan Versteegh en Milan Pastoors van de TK Challenge Foundation een cheque van €2.500. Dit geld zal worden gebruikt voor het moderniseren van de logeerkamer binnen de hospice. Lees meer

 

 

Singelloop Leiden

Op 22 april 2022 vindt de Leidse Singelloop weer plaats. De TK Challenge Foundation heeft als doel het ondersteunen van organisaties en initiatieven die opkomen voor vitaliteit. Denk aan thema’s als gezondheid, sportiviteit en sociale cohesie. De TK Challenge Foundation ondersteunt Issoria met deelname aan de Singelloop, een van de klassiekers van de Foundation.

De run heeft een afstand van 6.961 meter en is hierdoor voor iedereen toegankelijk. Er wordt verzameld bij PLNT, Langegracht 70 in Leiden om 18.45 uur; de run start om 19.30 uur. De eerste run van 2022 zal feestelijk worden afgesloten met een borrel.

Tot dinsdag 19 april, 17.00 uur kun je je aanmelden om deel te nemen aan de Singelloop. Aanmelding kan via https://www.tkchallenge.nl/singelloop-leiden/

Hoe meer deelnemers, hoe beter! 

 

Bekijk meer nieuws over Hospice Issoria op onze Facebookpagina.