071-5142275 info@issoria.nl

Nieuws

Issoria Hospice & Thuis houdt zaterdag 9 maart 2024 open dag. 

Doel van het open huis is het werven van vrijwilligers. Natuurlijk willen wij ook onze diensten onder de aandacht brengen en bieden wij de gelegenheid het hospice te bezoeken.

Issoria Hospice & Thuis vierde 20-jarig jubileum met een symposium (november 2023)

Op 16 mei jl. vierde Issoria Hospice & Thuis haar 20-jarig jubileum. Als dank voor alle inzet en ondersteuning nodigde Issoria vrijwilligers, zorgprofessionals, donateurs en sponsoren uit om op 16 november het symposium ‘Over Hoop’ bij te wonen.

De wetenschap dat je levenseinde in zicht is gooit alles overhoop; je plannen, je dromen, je dagelijkse routine, de band met je liefsten. Hoe ga je er mee om als je leven niet meer eindeloos blijkt te zijn? Hoe kun je je angsten, verdriet en dromen overleven? Welke rol speelt hoop dan?

Huisarts Mirjam Willemsen, 45 jaar oud en sinds zes jaar kankerpatiënt, nam de aanwezigen mee in haar persoonlijke verhaal en inspireerde door de kracht waarmee zij bewuster is gaan leven en zich inzet voor het verbeteren van de zorg rondom kanker. ‘Het theater van de laatste dagen’ gaf een sprankelende voorstelling over werken in de palliatieve zorg met mensen die geen kans op genezing meer hebben.

Het was een avond die iedereen raakte, voor verbinding zorgde en stof tot nadenken gaf. Een avond over zingeving en over hoop, ook wanneer alles overhoop wordt gegooid.

Op 1 september 2022 werd een interview met Marco van der Ploeg, de nieuwe directeur van Issoria Hospice & Thuis, in het Leidsch Dagblad geplaatst.

Lees meer.

Issoria Hospice & Thuis heeft een nieuwe directeur. (september 2022)

Met plezier kan het bestuur mededelen dat, per 1 september 2022, Marco van der Ploeg start als directeur van Issoria Hospice & Thuis. Na het doorlopen van een zorgvuldig selectieproces hebben delegaties, vrijwilligers, verpleegkundigen en bestuur, Marco leren kennen als een professional die met het hart op de goede plek Issoria Hospice & Thuis verder gaat brengen. Een verbinder die het belang van samenwerking in de bijzondere werkomgeving zowel binnen het hospice en thuis begrijpt.

Marco van der Ploeg;
Een terminaal mens is vaak extra gevoelig voor sfeer en emotie. Het is dan ook onze taak om een passende sfeer en juiste emotie voor en rondom de stervenden te creëren. Dit kunnen wij alleen doen als wij zelf goed in ons vel zitten. Ik zie er naar uit om met elkaar er voor zorg te dragen dat wij ons gewaardeerd, veilig en blij voelen. Pas dan kunnen wij bieden wat de gasten in Issoria Hospice of in hun thuisomgeving aangeven nodig te hebben.

Wij wensen Marco alle succes en plezier toe in zijn nieuwe werkomgeving!

STEUN ONS