071-5142275 info@issoria.nl

De vrienden van Issoria

De Stichting Hospice Issoria komt jaarlijks geld tekort. De subsidie van het ministerie en de individuele bijdragen van onze gasten zijn niet kostendekkend. De Stichting Vrienden van Issoria ondersteunt Hospice Issoria financieel en werft daartoe aanvullende inkomsten. De Stichting Vrienden van Issoria ontwikkelt acties, zoals de Aspergelunch, de Slag om Leiden en de Oudste Vierkamp en ondersteunt acties die anderen organiseren. Bekijk hier de website van de Vrienden van Issoria en volg de Vrienden van Issoria via Facebook.

Hoe kunt u ons steunen?

Steun ons met een Tikkie

De snelste manier om ons te steunen is door middel van een Tikkie. Scan de code of ga naar https://bit.ly/issoria2022

Beschikt u niet over een mobiele telefoon om de QR-code te scannen, dan kunt u een eenmalige gift ook zelf overmaken naar de bankrekening van de Stichting Vrienden Van Issoria, Leiden:
NL75ABNA0892838426.
 
 

Word donateur!​

Print het formulier ja, ik word donateur uit en vul het in. Geef er s.v.p op aan of u ons machtigt voor een incasso of dat u uw gift zelf aan ons overmaakt. En geef ook aan of uw donatie éénmalig is of jaarlijks. We verzoeken u het ingevulde en ondertekende formulier te sturen aan de Stichting Vrienden van Issoria.

Als u in één jaar meer schenkt aan goede doelen dan 1% van uw (drempel)inkomen, dan heeft u voor het bedrag boven die 1% recht op belastingaftrek. Op de website van de Belastingdienst kunt u de precieze voorwaarden hiervoor vinden onder de ingang ‘Hoeveel aftrek krijgt u?’.

Tussentijdse wijzigingen doorgeven

Bent u donateur en verandert u van bank of wilt u het bedrag van uw donatie aanpassen, dan vragen wij u vriendelijk dit schriftelijk te melden aan de Stichting Vrienden van Issoria. Voor het doorgeven van een adreswijziging volstaat een e-mail.

Geef een periodieke schenking

Met de lijfrente- of periodieke schenking verbindt u zich ten minste vijf jaar lang tot een jaarlijkse bijdrage van een door u vastgesteld bedrag. Periodiek schenken heeft voordelen zowel voor u als voor Issoria. U verkrijgt belastingvoordeel en voor ons zijn periodieke schenkingen heel belangrijk met het oog op de continuïteit van de zorg aan de gasten van Issoria.

Hoe werkt het?

Doordat de periodieke schenking wordt vastgelegd in een tweezijdige schenkingsovereenkomst, stelt de fiscus u in de gelegenheid deze schenkingsvorm in zijn geheel van uw inkomen af te trekken. Deze vorm van schenken betekent voor u een 100% aftrekpost van uw inkomstenbelasting.

Tot voor kort werd een notariële akte vereist voor dit soort lijfrente- of periodieke schenkingen, tegenwoordig echter niet meer. Het invullen en ondertekenen van deze schenkingsovereenkomst is voldoende. Print dit formulier, vul het in, onderteken en stuur het op naar de Stichting Vrienden van Issoria. Wij vullen het formulier dan verder aan met onze gegevens en u krijgt het gecompleteerde origineel van ons retour voor uw eigen administratie.

Meer informatie over uw belastingvoordeel, de voorwaarden en de schenkingsovereenkomst is te vinden op de website van de Belastingdienst onder de ingang ‘Voorwaarden voor het aftrekken van periodieke giften’.


Tussentijdse wijzigingen doorgeven

Verandert u van bank of wilt u het bedrag van uw donatie aanpassen dan vragen wij u vriendelijk dit schriftelijk te melden aan de Stichting Vrienden van Issoria. Voor het doorgeven van een adreswijziging volstaat een e-mail.

Testamentair schenken

U kunt Issoria opnemen als begunstigde in uw testament. Issoria krijgt dan na uw overlijden (een deel van) van uw erfenis. Ook kunt u bij uw overlijden een vast bedrag of een bepaald goed nalaten aan de Stichting Vrienden van Issoria, dit heet een legaat. Om uw wens vast te laten leggen in uw testament moet u wel langs uw notaris.

Omdat de Stichting Vrienden van Issoria is aangemerkt als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) hoeven wij over dit soort schenkingen geen schenkingsrecht te betalen.

Stel niet uit, regel het nu! Wij stellen uw schenking zeer op prijs.

Voor meer informatie en/of hulp bij schenken, kunt u contact opnemen met het secretariaat van de Stichting Vrienden van Issoria, 071-514 22 75.

Organiseer een actie

Er zijn allerlei evenementen en acties te bedenken waarmee u geld kunt inzamelen voor Issoria. Denk aan een sponsorloop, een kofferbak verkoop, een rommelmarkt, een statiegeldactie.

De Fantastische 1.001 euro-club

José Neuteboom, die als verpleegkundige bij Issoria werkt, zoekt 100 mensen die met een eigen actie € 1.001 euro voor Issoria inzamelen. Zij vormen samen de Fantastische 1.001 euro-club. Kunt u bijvoorbeeld goed breien, dan kunt u misschien truien breien en verkopen. Als u 20 truien verkoopt voor € 50,00 dan is uw doel bereikt. Wilt uw zoon of dochter 1x per kwartaal de auto van u, uw (schoon)ouders en de buren wassen? Kunt u lekker koken? Nodig iedere maand een aantal vrienden uit voor een driegangen-maaltijd en vraag een vergoeding voor het goede doel. Uw kleindochter kan goochelen op een verjaardagspartijtje. Uw partner kan muziek maken, schilderen, timmeren, een marathon gesponsord lopen, dansen, zingen, toneel spelen … laat haar of hem lid worden van de club.

  • 56 actiehouders haalden al € 56.000 op, wij zoeken nog 44 actiehouders voor € 44.000! 56% 56%
Ga de uitdaging aan en meld u per mail aan met uw actie bij: info@issoria.nl onder vermelding van de Fantastische 1.001 euro club. Je krijgt dan een officieel lidmaatschapscertificaat toegestuurd, samen met achtergrondinformatie en een lijstje met do’s en don’ts. Ook kun je met José sparren voor het geval je schijnbaar onoverkomelijke problemen tegenkomt bij je project.
Beluister hieronder het verhaal over en achter de Fantastische 1001euro-club.

Het bestuur van de Vrienden van Issoria

Robert Jan Stoop, voorzitter

Robert Jan Stoop, voorzitter

Robert Jan is in het dagelijks leven advocaat en partner bij TeekensKarstens advocaten en notarissen met vestigingen in Leiden, Amsterdam en Alphen aan den Rijn.

Jeroen Blüm, secretaris

Jeroen Blüm, secretaris

Jeroen is Managing Director van BIX Fund Management. BIX is actief (kookfornuizen, waterreininging) in de sub-Sahara regio in Afrika.

Ron Hogenboom, penningmeester


Ron Hogenboom, penningmeester


Ron is accountant bij Grant Thorton Nederland, een groot onafhankelijke accountants- en adviesorganisaties met negen vestigingen in Nederland.

Thijs Hemmes

Thijs Hemmes

Thijs is mede-oprichter en directeur van HBK, een belastingadvies- en accountantskantoor in Leiden.

Marcel Verburg

Marcel Verburg

Marcel is eigenaar van Topsport Nu, een adviesbureau dat o.a. topsport evenementen organiseert. Verder geniet Marcel bekendheid als voorzitter van de basketbalvereniging ZZ Leiden.

Wouter Labruyere

Wouter Labruyere

Wouter Labruyere helpt bedrijven op het gebied van digitale strategie, content management & marketing, SEO, SEA en affiliate marketing.

Contactgegevens

Mail: vriendenvanissoria@gmail.com
Postadres: Burggravenlaan 11, 2313 HM Leiden

Bankgegevens

Stichting Vrienden van Issoria, Leiden
Bankrekening NL75ABNA0892838426
BIC: ABNANL2A
Banknaam: ABN AMRO BANK NV

Social

Volg nieuws en acties van de Vrienden van Issoria via Facebook en Twitter.