071-5142275 info@issoria.nl

Esther Raats-Coster nieuwe voorzitter van Issoria Hospice & Thuis

Op 1 november wordt Esther Raats-Coster de nieuwe voorzitter van Issoria Hospice & Thuis. Zij volgt voorzitter van het eerste uur Marcel Verburg op. Esther is een ervaren toezichthouder met een achtergrond in het (internationale) bedrijfsleven.

Het was al langer een publiek geheim dat Marcel Verburg na dik 18 jaar de voorzittershamer wilde overdragen. Dit voorjaar fuseerde Hospice Issoria met VPTZ Leiden. Met de nieuwe naam Issoria Hospice & Thuis komt de organisatie in een nieuwe ontwikkelfase.

Een uitgelezen moment om de voorzittershamer over te dragen.

Esther Raats-Coster heeft de ambitie om de kennispoot verder te ontwikkelen door verbindingen aan te gaan met andere organisaties. Esther: ‘Ik vind het een eer om voorzitter te mogen worden van Issoria waarbij ik mijn ruime ervaring graag inzet voor de krachtige organisatie, sterk gemaakt door alle betrokkenen. Een prachtig en waardevol initiatief in de Leidse regio waar veel mensen jaarlijks geholpen worden.’

Van niets naar gevestigde naam in Leiden: Issoria
Op 16 mei 2003 vond de officiële opening plaats van Hospice Issoria aan de Plantage 4. Dat had jaren van voorbereiding gekost. Ondernemer en Leidenaar Marcel Verburg speelde daar een belangrijke rol in. Marcel was ruim 20 jaar betrokken bij Issoria waarvan dik 18 jaar als voorzitter. Samen met de anderen van het eerste uur zorgde hij ervoor dat Issoria opgroeide tot een volwassen organisatie van naam en faam in Leiden en de regio. In 2013 verhuisde het hospice naar een groter pand aan de Burggravenlaan. Samen met andere Leidse ondernemers en de Vrienden van Issoria werden daar de fondsen voor gevonden. Marcel Verburg met zijn netwerk was daarin een onmisbare factor. Begin 2021 was hij samen met Sam Schoch, voorzitter van VPTZ Leiden, de drijvende kracht achter de fusie die leidde tot de nieuwe organisatie Issoria Hospice & Thuis. Deze nieuwe organisatie verder brengen, wilde Marcel graag aan een nieuwe voorzitter overlaten. Hiervoor is de ervaren bestuurder en ondernemer Esther Raats-Coster bereid gevonden. Marcel gaat echter niet op zijn lauweren rusten, hij blijft aan Issoria verbonden via de stichting Burggravenlaan en de vele acties die worden georganiseerd om geld in te zamelen voor het werk van Issoria Hospice & Thuis. En hij blijft natuurlijk actief o.a. als voorzitter van de top basketbalclub ZZ Leiden. Marcel: ‘ Zo’n fantastische organisatie moet je goed achterlaten. Met Esther Raats als nieuwe voorzitter heb ik hier alle vertrouwen in.’

Esther Raats-Coster van ondernemer naar bestuurder met een groot netwerk
Esther Raats-Coster (1969) ontving in 2006 uit handen van toenmalig minister-president Balkenende de prestigieuze prijs Zakenvrouw van het jaar.
Dit met haar internationale bedrijf, waarbij zij actief was in 57 landen. Zij verkocht haar succesvolle bedrijf in 2008. Zij was daarna o.a. directeur van de stichting Talent naar de Top, voorzitter van de belangenvereniging PZO voor zelfstandige ondernemers en plaatsvervangend lid van de Sociaal-Economische Raad (SER). Op het moment is zij lid van de Raad van Commissarissen van de Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij (BOM), de Van Spaendonck Groep BV, bestuurslid bij Achmea, voorzitter van de raad van commissarissen bij Westermeerwind BV, voorzitter van de raad van commissarissen van Rabobank Groene Hart Noord en voorzitter van de kringraad van Rabobank Leiden – Katwijk.

STEUN ONS