1.001 euro projecten

  • iedereen (publiek zichtbaar)

  

Project 50 RABO-fietstocht Groene Hart
Wie? Wim van Harteveld
Wat? Wim wendde zijn invloed aan om deelnemers te werven die aan Rabobank sponsorfietstocht langs Zoeterwoude wilden meefietsen. Die deelnemers fietste € 382 aan sponsorgeld bij elkaar voor Issoria. Wim is met 5 acties recordhouder van Fantastische € 1001 projecten!

Project 49 De eettafel van Issoria
Wie? Ton en Jerry de Bruin
Wat? Zij koken, geïnspireerd door Yotam Ottolenghi, voor jullie en jullie vrienden, familie, buren of collega’s. Er passen maximaal 6 mensen aan tafel. Er wordt voor jullie een viergangenmenu samengesteld à € 27,50 p.p. inclusief amuse, tafelwater en koffie/thee.  Wijn kost € 17,50 per fles of € 3,50 per glas, andere drankjes € 2,25.  Er wordt rekening gehouden met allergieën en afkeer van bepaalde kruiden. Dat allemaal thuis bij Ton en Jerry in Leiden. Ze eten zelf dus niet mee).
Hoe kunt u meedoen? Bel 06 86 66 80 07 om een datum te prikken of vragen te stellen.

Project 48 Boek TOPTIJD in Leiden
Wie? Thea Pieterse
Wat? Interviews met bekende personen uit Leiden. In TOPTIJD vertellen zes vrouwen en tien mannen over hun toptijd en topmomenten. Zij hebben een nauwe band met onze stad en hebben veelal ook daarbuiten naam en faam gekregen. De geïnterviewden zijn: Theatermaker Paul Koek, cardioloog Harriëtte Verwey, architect Fons Verheijen, dichter Anton Korteweg, ontwerper Peter Krouwel, Olympisch roeikampioenen Nienke van Zijp en Nicole Beukers, burgemeester Henri Lenferink, adviseur stadsgrachten Aaf Verkade, jazzpianist Karel Boehlee, wereldkampioen 2016 chinees koken Aya Hu Ma, K&G-choreograaf Rik Boelee, Plastic Soup Surfer Merijn Tinga, kunstenaar Iede Reckman, Rector Magnificus  Carel Stoker en Meta Knol, directeur van Museum De Lakenhal.
Hoe kunt u meedoen? Door TOPTIJD te kopen! Als u TOPTIJD koopt voor €22, gaat de verkoopwinst van €5 naar Issoria. Toptijd is een prima (verjaars)cadeau! Toptijd is mooi uitgevoerd: genaaid/gebonden, full-color, ruim 70 foto’s. Toptijd is geschreven door Thea Pieterse, foto’s Frank Elkhuizen e.a., vormgeving Jos Agasi.
Te koop/te bestellen bij Thea Pieterse, 071-514 77 14, pieterse.thea@gmail.com. Verder in Leiden te koop bij Hospice Issoria en bij bloemist Bert Kulk Levendaal 136-138 en in Leiderdorp bij Kapsalon Haarzaak, Splinterlaan 9.

Project 47 Statiegeldactie Albert Heijn Koudekerk
Wie? Wim van Harteveld
Wat? Wim zorgde ervoor dat via een statiegeldactie bij AH in Koudekerk een mooi bedrag werd ingezameld.
Hoe kunt u meedoen? Volg dit goede voorbeeld. U kunt bij uw lokale supermarkt ook proberen afspraken te maken dat het winkelend publiek zijn statiegeldbonnen inlevert voor Issoria als goed doel.

Project 46 De eettafel van Issoria
Wie? Ton en Jerry de Bruin
Wat? Zij koken, geïnspireerd door Yotam Ottolenghi, voor jullie en jullie vrienden, familie, buren of collega’s. Er passen maximaal 6 mensen aan tafel. Er wordt voor jullie een viergangenmenu samengesteld à € 27,50 p.p. inclusief amuse, tafelwater en koffie/thee.  Wijn kost € 17,50 per fles of € 3,50 per glas, andere drankjes € 2,25.  Er wordt rekening gehouden met allergieën en afkeer van bepaalde kruiden. Dat allemaal thuis bij Ton en Jerry in Leiden. Ze eten zelf dus niet mee).
Hoe kunt u meedoen? Deze actie was al goed voor € 1001. Vanwege dit succes is dit project in de herhaling gegaan. Kijk onder project 49 en bel met Ton en Jerry voor een eetafspraak!

Project 45 Cadeaugeld bij hun 50-jarig huwelijksfeest
Wie? M&D (die liever anoniem blijven)
Wat? M&D vierden in 2018 hun 50-jarig huwelijksfeest. Zoals bij eerdere feesten en partijen van dit gulle echtpaar, stond weer het Issoria-giftenhuisje klaar om in plaats van cadeaus een gift te schenken. De gasten brachten € 960 bij elkaar en het bruidspaar vulde het restant aan. Wat een fantastisch resultaat! Van harte gefeliciteerd nog trouwens …
Hoe kunt u meedoen? Volg dit goede voorbeeld. Viert u binnenkort uw verjaardag of huwelijksfeest en staat uw huis al vol. Vraag dan uw gasten cadeaugeld te geven ten bate van Issoria.

Project 44 RABO-fietstocht Groene Hart en statiegeldactie Albert Heijn Koudekerk
Wie? Wim van Harteveld
Wat? Wim wendden zijn invloed aan om deelnemers te werven die aan Rabobank sponsorfietstocht langs Zoeterwoude wilden meefietsen. Die deelnemers fietste € 526 aan sponsorgeld bij elkaar voor Issoria. Dit bedrag vulde Wim aan met het geld dat hij binnen harkte via een statiegeldactie bij AH in Koudekerk.
Hoe kunt u meedoen? Volg dit goede voorbeeld. U kunt bij uw lokale supermarkt ook proberen afspraken te maken dat het winkelend publiek zijn statiegeldbonnen inlevert voor Issoria als goed doel.

Project 43 Bereikt 60/25 & bijna 60/40
Wie?  
Hans Hazen en José Neuteboom
Wat? 
Op hun feest voor het vieren van o.a. hun verjaardagen gaven zij de genodigden bij de cadeautip aan dat een berenknuffel en hun persoonlijke aanwezigheid het grootste cadeau zou zijn. Mocht men echter toch iets meer willen geven, werd de genodigden gevraagd een donatie voor Hospice Issoria te geven. Daarmee haalden zij € 1001 op!
Hoe kunt u meedoen?
Volg dit goede voorbeeld. Bent u binnenkort jarig of viert u een kroonjaar van uw huwelijk, bedenk Issoria dan met uw cadeaugeld!

Project 42 Verkoper gezocht!
Wie?
U???
Wat? 
Heeft u passie voor mooie gedichten en bent u een enthousiaste en goede verkoper? Sentenna heeft een gedichtenbundel uitgegeven, getiteld ‘Grenzeloos Vrouw’. De initiatiefneemsters Thea van Haarlem, Nicoline van Veldhuizen en Annet Gijsman hebben met de verkoop van de bundel eerder al hun certificaat verdiend. Zie onder de afgeronde projecten (nr. 4). Er zijn echter nog een heleboel bundels over. Annet zoekt nu iemand die de verkoop van het restant op zich wil nemen en daarmee zelf een certificaat voor Issoria wil volmaken.
Hoe kunt u meedoen? U kunt contact opnemen door te mailen aan  a.gijsman@hetnet.nl. De inkoopprijs per gedichtenbundel is € 5.

Project 41 Statiegeldactie; Wim is niet te stuiten!
Wie? Wim van Harteveld 
Wat?  Wim heeft zijn eerdere actie herhaald. Hij is nogmaals voor een certificaat gegaan. In oktober en november 2015 heeft Wim van Harteveld in samenwerking met Albert Heijn Koudekerk a/d Rijn een statiegeldactie  georganiseerd. Hiermee haalde hij weer € 1.001,- op.
Hoe kunt u meedoen? Volg het voorbeeld van Wim en organiseer ook een actie waarmee u € 1.001,- inzamelt voor Issoria.

Project 40 Breien of haken, Lia breidt alles! 
Wie?
 Lia Castelein
Wat?
 Lia heeft al een certificaat vol gemaakt (en dus € 1001 voor Issoria bij elkaar gebreid), maar ze gaat rustig door. In tegenstelling tot de vorige keer, maakt ze nu dus niet alleen babykleertjes. U kunt nu in overleg met Lia zelf een patroon bepalen of een (kleur) garen aandragen die u leuk vindt. Lia heeft veel patronenboeken ter inspiratie beschikbaar. Er wordt een prijs afgesproken en vervolgens voert Lia uw ontwerp uit.
Hoe kunt u meedoen?
Mail met Lia: lia@castelein.net of bel: 071-514 46 05.

Project 39 Gedichtenbundel RIJMTIJD
Wie?
Thea Pieterse
Wat? 
Rijmtijd is verschenen in december 2015. Het is een boekje over het bij Issoria passende thema ‘tijd’ met 20 gedichten en bijpassende foto’s. Onder andere over leeftijd, spreektijd, borreltijd, tijdstrijd en ‘tijd van leven’. De kostprijs is € 11,25 en de verkoopprijs bedraagt € 16,25. Zodoende betaalt de koper per boekje € 5 extra voor de 1001-euroclub. Rijmtijd is ingenaaid en heeft een harde, gelamineerde kaft. Het is gedrukt in full color en telt 56 pagina’s. Vormgeving en drukken is verzorgd door vakmensen en de fotografie door deskundige vrijwilligers.  

Hoe kunt u meedoen?
Bestel Rijmtijd (met vermelding van het gewenste aantal) door een mail te sturen naar Thea Pieterse, pieterse.thea@gmail.com of haar te bellen: 071. 514 77 14. U krijgt de bundel(s) en de rekening (bij verzending met verzendkosten) thuisbezorgd per fietskoerier of per post. 

Project 38 Statiegeldactie
Wie? Wim van Harteveld
Wat? In de maanden oktober en november 2014 heeft Wim van Harteveld in samenwerking met Albert Heijn Koudekerk a/d Rijn een statiegeldactie  georganiseerd. Hiermee haalde hij € 1.000,- op.
Hoe kunt u meedoen? Volg het voorbeeld van Wim en organiseer ook een actie waarmee u € 1.000,- inzamelt voor Issoria.

Project 36/37 Voorlichtingsavonden
Wie? Stichting Actieve Gezondheidszorg Rijnstreek
Wat? De Stichting Actieve Gezondheidszorg Rijnstreek organiseerde de afgelopen jaren voorlichtingsavonden op het gebied van preventieve gezondheidszorg voor met name ouderen over onderwerpen als omgaan met dementie, hart en longziekten, incontinentie en prostaatklachten, nierziekten en mantelzorg. De stichting stopte met haar werk op 1 januari 2015. Bij de opheffing was er nog geld in kas. Het bestuur onder leiding van voorzitter Wilma Veldhuijzen-Rietveld schonk daaruit twee maal1.001 euro (dus € 2.002!) aan de Fantastische 1001-euroclub.
Hoe kunt u meedoen?
Door u aan te melden met uw eigen actie; mail naar jose.neuteboom@online.nl Of door promotie te maken voor de (acties van de) Fantastische 1.001 euroclub!

Project 35 Lekkernijen
Wie? Miralda Schröder

Wat? Onze keukenprinses en kookvrijwilligster Miralda Schröder, kan ook héél goed én heerlijk bakken! ‘De lekkerste boterkoek van de regio, naar grootmoeders recept.’ Ook bij haar kwarkcake eet je bijna je vingers op … Bestel voor je feestje, koffietafel of (kerst)souper. Je betaalt de ingrediënten en een kleine bijdrage aan het Fantastische 1001-euro project.
Hoe kunt u meedoen?
Mail, bel en bestel! De contactgegevens van Miralda zijn: wenmschroder@gmail.com en 06 - 150 23 191.

Project 34 Workshop "Creatief met groen in kerstsfeer"
Wie? Ineke van Staalduinen
Wat? Op vrijdag 12 en maandag 15 december 2014 heeft bloemsierkunstenares Ineke deze workshop gegeven in Makelaarskantoor De Leeuw in Rijnsburg. Er zijn drie onderwerpen aan de orde geweest: langwerpige tafeldecoratie met lichtpunten, feestelijke plantaardige taart of een deurstok voor bij de buitendeur of als haarddecoratie. De vorm stonden vast, de afwerking en kleur mocht je zelf bepalen.
Hoe kunt u meedoen?
De workshop is al geweest.
Ineke is in september 2016 overleden. Ze heeft aan de mensen die bij haar afscheid aanwezig waren gevraagd om bij te dragen aan haar project. In totaal heeft Ineke € 3631,90 aan de 1001 euroclub bijgedragen.

Project 33 Meringue, lemoncurd, jam, taarten en romige verse advocaat
Wie? Alie Ronkes - van Vliet
Wat?  Met certificaatnummer 3 haalde Alie 1001 euro op door workshops “werken met klei” aan te bieden en verkocht zij haar keramiek. Terloops verkocht ze meringue, lemoncurd, maakte ze jam, bakte taarten en bovenal klopte ze overheerlijke fantastische romige verse advocaat! Die aanpak keert zij nu om voor de volgende 1001 euro. Haar hoofddoel is het bakken van taarten en meringue, het maken van lemoncurd en jam van het seizoen en wederom het kloppen van die overheerlijke fantastische romige verse advocaat! En passant zal ze nog haar keramiek verkopen.
Hoe kunt u meedoen? 
Bestel een van de produkten door een mail te sturen naar  alie_ronkes@hotmail.com of met haar te bellen: 071 – 576 95 27.

Project 32  Ober op zijn eigen verjaardag       
Wie?  Marcel Verburg
Wat?  Op zijn eigen verjaardag ontving Marcel Verburg 70 gasten waarvoor hij in zijn eentje de gehele bediening verzorgde. Hij daagde zijn gasten uit hem daarbij te steunen door er geld voor te geven dat hij kon schenken aan Issoria. Marcel werkte zich in het zweet (serveerde hapjes en drankjes) en het lukte hem de € 1001 bij elkaar te harken!
Hoe kunt u meedoen?  
Inspireert Marcel u? Verzin dan ook een actie waarmee u zichzelf een doel stelt dat uw vrienden, kennissen en/of gasten financieel kunnen  ondersteunen en sprokkel op die manier ook €1001 voor Issoria bij elkaar.

Project 31 Pittenzak
Wie?  
Marian Stolwijk
Wat?  
Marian maakt pittenzakken op verzoek. Ze kosten € 11,50 waarvan € 4,- naar Issoria gaat. Ze gebruikt verschillende stoffen (qua printje), wel altijd van katoen. De pittenzak biedt lekkere warmte.
Hoe kunt u meedoen?

Maak €11,50 over op de bankrekening van Marian Stolwijk: NL12ABNA0566636611 onder vermelding: Issoria pittenzak. Een week later kun je de pittenzak (ingepakt en voorzien van een naamkaartje) ophalen in het Issoria-pand, Burggravenlaan 11.

Project 30 Meegerend met de Singelloop  
Wie? Mirjam de Leeuw
Wat? Mirjam zocht vol enthousiasme sponsors bij elkaar die haar per kilometer een mooi bedrag beloofde als ze mee zou rennen met de 39ste Singelloop. Op vrijdag 11 april 2014 startte zij op de Langegracht. Wat haar eindtijd was, is onbekend maar ze rende wel in 7 kilometer €1001 bij elkaar!
Hoe kunt u meedoen? 
Inspireert Mirjam u? Verzin dan ook een actie en sprokkel ook €1001 bij elkaar. Of volg haar voorbeeld en ren in 2015 mee met de 40ste Singelloop.

Project 29  Boeken kopen voor € 3,- (of voor de verkoop gratis aanbieden)
Wie? Anneke Seelen
Wat?  Anneke is de webshop http://1001.nu/ gestart waarop iedereen boeken te koop aan kan bieden en kan kopen. De boeken kosten € 3,- per stuk. Tenzij het bijzondere/dure boeken zijn, dan zijn ze wat duurder. Verkoper en koper regelen samen het afhalen of verzenden van het boek. In het begin gaat van elke verkocht boek € 2,- naar Issoria.
€1,- gaat in de pot onkosten voor het maken van de webshop en de promotie.
Wanneer de kosten gedekt zijn (ongeveer € 150,-) gaat het hele verkoopbedrag van de boeken naar Issoria.
Hoe kunt u meedoen? Ga naar http://1001.nu/ en koop een boek. Of bied gratis boeken uit uw boekenkast aan die verkocht kunnen worden.

Project 28 Informatie volgt later

Project 27 ‘Alleen voor Issoria kan ik keigoed onderhandelen …’
Wie?  
Dalit Ron
Wat?  
Bij de verhuizing van Issoria naar de Burggravensingel werd een deel van de oude inboedel, zoals kasten en witgoed, overbodig. In plaats van deze naar de kringloopwinkel te brengen, heeft Dalit er foto’s van gemaakt en alles op Marktplaats te koop gezet. Ze verkoopt & onderhandelt als de beste vol passie. Met veel kopers haalt ze veel geld op. Alles voor het nieuwe Issoria!
Hoe kunt u meedoen?
Inspireert dit u? Misschien kunt u ook een project starten!

Project 26 Lezingen en gastlessen over ‘Leven in het zicht van de dood’
Wie? Jacinta van Harteveld
Wat?  Jacinta wordt regelmatig gevraagd voor het geven van gastlessen, lezingen of het schrijven van artikelen over haar boek ‘Leven in het zicht van de dood’. Ze heeft er al meer dan 10 gegeven van Zeeland tot Amersfoort. De opbrengsten daarvan schenkt zij aan Issoria.
Hoe kunt u meedoen? Laat uw netwerk weten dat Jacinta deze lezingen en gastcolleges geeft, zodat ze nog vaker wordt gevraagd om ze te geven.

Project 25 Gebreid of gehaakt: baby kleertjes en accessoires voor de geboorte
Wie? Lia Castelein
Wat?  1. Lia heeft een aantal modelletjes in voorraad, die direct te koop zijn. 2. U kunt in overleg met Lia zelf een patroon bepalen of (kleur) garen aandragen die u leuk vindt. Lia heeft veel patronenboeken beschikbaar ter inspiratie. Vervolgens gaat Lia uw ontwerp uitvoeren. U moet wel rekening houden met de tijd die zij hiervoor nodig heeft. Wees er dus tijdig bij zodat uw cadeau klaar is voor de verwachte geboortedatum.
Hoe kunt u meedoen? 
Mail met Lia: lia@castelein.net  Of bel: 071-514 46 05

Project 24 Deelnemen aan de Marathon Leiden 26 mei 2013
Wie? Hardlopers van De Leeuw Groep B.V.
Wat? Meegelopen en daarmee sponsorgeld bij elkaar gelopen.  
Hoe kunt u meedoen? Bewondering hebben voor de geleverde prestatie en het gemaakte gebaar. Bedenk wat u zelf kunt bijdragen?

Project 23  Giftenhuisje in de winkel
Wie?          Frans en Sandra van Haasteren van Neuteboom Kaas-Verswereld, Voorschoten
Wat?         In de winkel staat bij de kassa een giftenhuisje van Hospice Issoria. Klanten kunnen daar een donatie doen.
Hoe kunt u meedoen? Kom naar de winkel en koop binnen- en buitenlandse kaas(specialiteiten), wijnen, delicatessen, fijne vleeswaren, versgebrande noten, tapas en nog veel meer smaak- en smulplezier en stop bijvoorbeeld het wisselgeld in het giftenhuisje!

Project 22  Dankbare donatie
Wie?          Familie Dekker-Palm, Leiden/Utrecht 2 juni 2013
Wat?         De familie doneert het volgende gedicht en geld.
In dierbare herinnering
En dan ineens ben je ziek en is je horizon vlakbij
Het overkwam mijn vader, ook hij
Was, net als onze gasten, afhankelijk van liefdevolle zorg
Wat hij ontving, geeft Issoria: met elkaar staan wij borg
Voor liefde, aandacht en op 1001 manieren nabij zijn
Daarom vinden wij het als familie zo fijn
Om aan het nieuwe huis een “steentje”  te mogen geven
Opdat Issoria nog 1001 maanden én meer kan “leven”
Hoe kunt u meedoen? Lees het gedicht en bedenk wat u zelf ook iets kunt doen.

Project 21 Project: Geweven theedoeken
Wie? Trees Schoof
Wat? 
Zelfgeweven theedoeken, 60x60cm van katoen of met 50% linnen à € 25. Heerlijk om glazen mee op te wrijven en af te drogen. Kies zelf de kleuren die bij uw keuken passen en dan zal Trees ze zo voor u weven.
Hoe kunt u meedoen?
Bestel door te mailen naar tschoof@planet.nl of te bellen naar 071-5128468

Project 20 Contact als bron van groei
Wie? Jord Neuteboom, partner van organisatiepraktijk Viatore
Wat? Viatore is een adviesbureau dat zich inzet voor een samenleving waarin iedereen ertoe doet en in staat wordt gesteld om zijn of haar persoonlijke talenten te ontplooien. Viatore werkt veel in de zorg en in wijken en buurten. Vooral het contact tussen jong en oud ziet Viatore als een belangrijke bron van groei, voor iedereen. Daarom stimuleert Viatore het contact tussen generaties. En organiseert zij projecten die dat contact bevorderen. Zo heeft Viatore bijeenkomsten gehouden in zorginstellingen met het leven van Sint Franciscus als onderwerp. Op honderden plaatsen in het land hebben verpleeg- en zorginstellingen en scholen gezamenlijke Sinterklaasfeesten gevierd met materiaal van Viatore, zoals boekjes met verhalen, diapresentaties en liedboekjes. Momenteel werkt Viatore samen met het Van Gogh museum aan een project ‘Kunst maakt de mens’, waarin geschoolde beeldende kunstenaars met groepen oudere mensen aan het (schets en schilder) werk gaan. En die samenwerking breidt zich steeds verder uit met organisaties als Cordaan, de Zonnebloem en stichting Vier het leven. Viatore gaat ook de komende jaren zo door met het bijdragen aan het verbinden van de leefwerelden van oud en jong.
Hoe kunt u meedoen? Volg het voorbeeld van Viatore en organiseer ook een activiteit en draag een deel af aan Issoria, waarmee u uiteindelijk € 1.001,- inzamelt voor Issoria.

Project 19 Moederdagcadeau 12 mei 2013: een verassend verwen-ontbijt
Wie?
Janet Neuteboom-van Haasteren van Kaasvers-winkel Neuteboom in samenwerking met de Winkeliersvereniging Voorhout
Wat?
U koopt voor €20 een ontbijt-verwendoos met daarin minimaal: een vers sapje, broodje en croissant, beschuit, yoghurt, chocolade, fruitsalade, ham, kaas, kakelvers eitje, een tegoedbon en magazine en niet te vergeten een bloem, noem maar op! De doos wordt gedoneerd door diverse winkeliers uit de Herenstraat, Voorhout. Het hele bedrag gaat naar Issoria!
Hoe kunt u meedoen? Bestel uiterlijk vrijdag 10 mei door te bellen met 071 - 561 65 48 of jose.neuteboom@online.nl. U haalt de doos zelf op, op zondagochtend 12 mei tussen 08.00 - 8.45 uur bij Hospice Issoria aan de Plantage 4, 2211 JC Leiden.

Project 18 Rode wijn Beauté du Sud
Wie? Neuteboom kaas-verswereld
Wat? Neuteboom heeft een speciale rode wijn geselecteerd, een Franse Cabernet-Syrah met de klinkende naam Beauté du Sud. Van elke fles die wordt verkocht, gaat €1,50 naar de Hospice. Elke fles heeft een speciale sticker.
Hoe kunt u meedoen?
Ga naar één van de winkels van Neuteboom in Leiden, Leiderdorp, Voorhout, Voorschoten of Hazerswoude en koop zo’n fles wijn. Of een hele doos!.

Project 17 Hardlopen tijdens de Leiden Marathon 26 mei 2013
Wie? Pien Veldhuizen en Klaaske Tuma
Wat? Pien en Klaaske gaan meedoen aan de Leiden Marathon. Ze zorgen ervoor dat vrienden en kennissen hen voor € 100 sponsoren. Dat levert dus € 200 op. Als er zich 8 anderen bij aansluiten met ieder ook € 100 sponsorgeld, is het doel bereikt van € 1000. Of u nou plezier hebt in hardlopen of niet, steun het goede doel en ren éénmalig mee in de Issoria-kleuren. U bepaalt zelf welke afstand u loopt: 5, 10, 21 of zelfs42 km.
Hoe kunt u meedoen? Geef je op (regel uw eigen € 100 sponsorgeld) en ren mee. Mail met pienenklaaske@versatel.nl  of bel naar 071-576 65 78.
Opbrengst Pien en Klaaske en hun mee(hard)lopers hebben € 2272 bij elkaar gelopen!

Project 16 Vrij- en kunstmarkt op 15 juni 2013 Bernardus(scheepjes)kerk in Hazerswoude-Rijndijk
Wie?
Sien Penninkhof (s.penninkhof@gmail.nl), Mechtild Oostdam en Maria Baars (jpabaars@casema.nl)
Wat?
De hele dag worden in en rondom de Bernarduskerk activiteiten georganiseerd. Er wordt kunst verkocht en er is een vrijmarkt. Om 11 uur houdt dr. Mireille Madou een lezing van ruim een uur over Santiago de Compostella; kaarten hiervoor kosten (minimaal) €5,- aan de deur van de kerk.
Hoe kunt u meedoen? Kom naar de Vrij- en kunstmarkt en kom luisteren naar de lezing of koop iets op de kunst- of vrijmarkt. De opbrengst van komt geheel ten goede komen aan Hospice Issoria te Leiden.

Project 15  Afdracht van 10 cent per zorguur van Care2all
Wie? Ellen Jonk (directeur thuiszorgorganisatie Care2all)
Wat?  Per geleverd zorguur (verpleging, persoonlijke verzorging, begeleiding) individueel geleverd door de medewerkers en zzp'ers van thuiszorgorganisatie Care2all, staan we 10 cent af aan de Fantastische 1.001 euroclub. Care2all, de mens centraal.
Hoe kunt u meedoen? Door zorguren af te nemen via Care2all draagt u bij. Wilt u zorguren afnemen, mail of bel dan: info@care2all.nl of 071 -888 00 48

Project 14 Voordracht van verhalen en gedichten
Wie?  
Betty Groenendijk
Wat?  Betty Groenendijk gebruikt haar mooie stem om verhalen en gedichten voor te lezen! Na elke bijeenkomst van haar qi cong-groep leest zij een verhaal of gedicht voor. Aan de luisterende deelnemers wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd voor de Fantastische 1.001 euroclub.
Ook vroeg zij in plaats van cadeautjes voor een feestje van haarzelf een bijdrage voor de verbouwing en inrichting van de nieuwe Hospice Issoria.
Hoe kunt u meedoen? Betty kan ook bij u op een speciale gelegenheid komen declameren. Denk ook aan een groep in de dagopvang, kinderopvang, scholen, etc. Iets voor u of uw organisatie, bel of mail naar Betty:  071 – 531 27 69 of jeltjegroenendijk@hotmail.com

Project 13 Breien of koken/bakken op bestelling
Wie?   De dames Bontje
Wat?  Moeder Bontje, breit wat u maar kan bedenken van restjes wol óf op bestelling. Dochter Albertine Bontje, bakt en kookt de heerlijkste gerechten en (klein)dochter Joy Bontje zal diverse actie opzetten.
Hoe kunt u meedoen? Mail, overleg (ook over de prijs) en bestel uw breiwerk of uw favoriete gerecht: albertine13@gmail.com

Project 12 Aan tafel bij Avelien in Hazerswoude-Rijndijk
Wie? Avelien Vriend – Kooiman
Wat? Eénmaal in de veertien dagen kookt Avelien een eenvoudige doch voedzame maaltijd à €10 p.p. Er is plek voor 6 personen. U kunt aanschuiven zolang er plek is. Wilt u met zes vrienden komen, dan is de tafel helemaal voor uw gezelschap. Komt u alleen of bijvoorbeeld met twee dan schuift u gewoon aan. Met wie u aan tafel zit, is dan een verrassing. Het is altijd gezellig. En als u dat wilt, zorgt Avelien ook nog voor een glas wijn erbij tegen een fatsoenlijke prijs …
Hoe kunt u meedoen? Mail voor deze eetafspraak naar avelien50@hotmail.com

Project 11 Ankerlichtjes kopen
Wie?
Anja Anker en Mieke Bij de Vaate
Wat? Anja Anker, verkoopt kaarsen van gerecycled kaarsvet tijdens activiteiten georganiseerd door bijvoorbeeld Hospice Issoria.
Verder kunt u de kaarsjes kopen bij Mieke in haar atelier waar zij uurwerken repareert. Tachtig procent van de opbrengst wordt gedoneerd aan het Fantastische 1.001 euro project. Twintig procent wordt gebruikt voor de aanschaf van nieuwe mallen, lonten en elektriciteit.
Hoe kunt u meedoen? Koop de ankerlichtjes. Wilt u een setje ankerlichtjes kopen of verkopen, mail dan met Mieke: wb15@online.nl. U kunt vragen om een speciaal type kaarsje, kleur, et cetera. Bovendien kunt u kaarsresten voor hun verzamelen en aan hun doneren.

Project 10 Krijg meer inzicht in je talenten
Wie?
Hieronyma Six
Wat? Hieronyma biedt als coach een begeleidingssessie van het talentenspel aan. Dit spel is ontwikkeld door Willem Glaudemans. Het bestaat uit een speelbord en 72 kaarten (talenten, archetypen). Hieruit kies je er 12 en legt die op het bord. Afhankelijk van de plek waar je deze neerlegt, ontstaat er een helder beeld van wie jij bent, waar je knelpunten liggen en wat jouw passie is. Een prachtig instrument om tot inzichten te komen, oude ballast los te laten en volop je talenten te benutten.
Hoe kunt u meedoen? Heb je vragen of wil je een afspraak maken, dan kan mailen naar: hieronymasix@outlook.com

Project 9 Aad kookt bij u in de keuken
Wie?
Aad Burgwal
Wat? Aad kookt bij u in de keuken. Van ideevorming tot en met het opruimen! Hij doet het werk terwijl u zich rustig kan onderhouden met uw gasten… Denk bijvoorbeeld eens aan: verras uw kind op haar/zijn 21-ste verjaardag met een dinerparty of uw vrienden op een buffet El Mondo of op borrelhapjes van klassiek tot hippe tapas.
Hoe kunt u meedoen? Mail, overleg (ook over de prijs) en maak een eetafspraak bij u thuis: burgwal81@ziggo.nl

Project 8 Kerstmarkt 2012 op het Waardereiland
Wie?
   Adrie Doornik
Wat?  Zij doneert de opbrengst van de jaarlijkse Kerstmarkt 2012 op het Schaepmanplein, Waardeiland Leiden/Leiderdorp. Waar onder andere te koop waren: Lemon curd, lekkere hapjes voor mens en dier, drankjes en curiosa.
Hoe kunt u meedoen?  (Al geweest; Adrie heeft de opbrengst van meer dan 1300 euro gedoneerd!).

7 Diner bij Mary thuis in Leiden
Wie?
  Mary Alink – Nieuwenburg
Wat?  Diner bij haar thuis, inclusief een glas wijn, voor minimaal 6 en maximaal 8 personen. U maakt met Mary afspraken over het menu en de kosten. Zij zorgt voor de rest!
Hoe kunt u meedoen? Ga lekker eten bij Mary. Mail haar voor informatie en een afspraak: mary.wijnvrouwtje@casema.nl

Project 6 Bewustwordingssessies 
Wie? 
Winny Büchner
Wat? Winny noemt zichzelf een levenscoach. Zij heeft een praktijk waarbij ze met geest en intuïtie mensen begeleidt in hun bewustwordingsproces en persoonlijke ontwikkeling.
Hoe kunt u meedoen?
Meld je aan voor een sessie à € 45. De opbrengt van 25 sessies draagt Winny af aan Hospice Issoria doneren. Mail met wbuchner@casema.nl voor een afspraak.

Project 5 Wandel, fiets of hol met Hans Hazen
Wie? Hans Hazen
Wat? In een prachtige omgeving (waar is een verrassing) krijg je een volledig verzorgd arrangement met o.a. een lunch, maar vooral een goed gesprek met Hans. Hans is in het dagelijks leven coach en counselor. Het onderwerp van het gesprek bepaal je zelf.
Hoe kunt u meedoen? Meld je aan en wandel, fiets of hol met Hans! Mail met jga.hazen@online.nl of bel 06 - 25 414 404

Project 4 Grenzeloos vrouw, dichtbundel voor Issoria
Wie? Thea van Haarlem, Nicoline van Veldhuizen en Annet Gijsman voeren een actie (1001 euro) voor hospice Issoria.
Wat? Zij gaan een nieuwe serie van Sentenna's gedichten uitgeven, getiteld: 'Grenzeloos Vrouw'! Sentenna's vorige boekje 'Vrouwenkracht' werd uitgegeven voor oorlogsmoeders (Serious Request glazen huis Leiden 2011). De oplage is beperkt.

Hoe kunt u meedoen? Wilt u zeker zijn van een exemplaar dan kunt u deze alvast bestellen door te mailen aan 
a.gijsman@hetnet.nl. De serie bestaat uit 15 gedichten. De prijs zal waarschijnlijk vijf of zes euro zijn.

Project 3 Klei met draaischijf of koop een kaarsenstandaard of mokje
Wie? Alie Ronkes - van Vliet
Wat?   Alie biedt u drie dingen aan:
U kunt kennismaken met het kleien op een draaischijf via 5 privélessen à € 10 (incl. materiaal) in Voorschoten.
U kunt een kaarsenstandaard bestellen in de kleur en maat die u wenst.
U kunt een mokje kopen (incl. thee en koffie) bij een te organiseren activiteit van uzelf in het kader van de 1.001 euroclub.
Hoe kunt u meedoen? Maak uw wensen kenbaar en bestel! Mail naar alie_ronkes@hotmail.com

Project 2 Koop en lees het boek ‘Leven in het zicht van de dood’
Wie? Jacinta van Harteveld
Wat? Als u haar zojuist verschenen boek "Leven in het zicht van de dood" (Als iemand van wie je houdt sterft) bij haar koopt en leest, draagt Jacinta een procentueel deel van haar auteursinkomsten af aan Hospice Issoria.
Hoe kunt u meedoen? Bestel het boek à € 19,95 per exemplaar rechtstreeks bij Jacinta. Mail naar info@issoria.nl

Project 1 Word lid van de Fantastische 1.001 euroclub
Wie? Jose Neuteboom
Wat? Jose zoekt en activeert minimaal 100 enthousiaste projectnemers die hun talent in willen zetten om voor Hospice Issoria elk 1.001 euro bij elkaar te verdienen. Voor elk binnengehaald project doet zij uit eigen zak 10 euro in de pot. Bij 100 deelnemers zit er 1000 euro in de pot. Dan legt ze de laatste euro er ook nog bij om de 1001 vol te maken!
Hoe kunt u meedoen? Door u aan te melden met uw eigen actie; mail naar jose.neuteboom@online.nl Of door promotie te maken voor de (acties van de) 1.001 euroclub!
 

 

xyz 
Vrienden van Issoria
p/a Burggravenlaan 11
2313 HM LEIDEN
Tel. 071-5142275
E-mail:vriendenvanissoria@gmail.com  
IBAN Vrienden:  
NL75ABNA0892838426
.......................................