Organiseer een actie

  • iedereen (publiek zichtbaar)

Er zijn allerlei acties te bedenken waarmee u kunt helpen. Denk aan een sponsorloop op school, een ander sportevenement waarbj de deelnemers zich laten sponsoren, een rommelmarkt.

Slag om Leiden 2012


Een inspirerend voorbeeld van zo’n actie was De Slag om Leiden 2012, een initiatief van HBK belastingadviseurs en accountants. Op dinsdagavond 27 maart 2012 werd de eerste Slag om Leiden geleverd. 40 bedrijfsteams streden met elkaar om de titel 'het slimste bedrijf uit de regio Leiden'. Een kennisquiz met vragen in de categorieën sport, nieuws, cultuur en wetenschap in de regio Leiden. Winnaar werd het team van Hameetman/Greenfocus. De actie bracht voor Issoria € 20.000 op.

Slag om Leiden 2013
xyz 
Foto: Chris de Waard

De tweede Slag om Leiden is op 12 maart 2013 gehouden in sociëteit Minerva aan de Breestraat. Er deden 54 teams mee met meer dan 200 deelnemers. Winnaar werd de ‘ 3 October Vereeniging’. De avond leverde € 25.000 op voor de hospice!

Slag om Leiden 2014
Ook in 2014 zal weer  een Slag om Leiden gehouden worden. Wilt u geïnformeerd worden, mail dan naar: secretariaat@slagomleiden.nl.

Nieuws over De Slag om Leiden kunt u volgen via Twitter: @SlagomLeiden.

Uw steun kunt u koppelen aan een specifiek doel
Een greep uit de wensenlijst:

Een jaar lang voor elke gast een welkomstboeket Bloemen bepalen mede de sfeer in ons hospice. Als gasten bij ons komen wonen, zorgen wij voor een welkomstboeket op zijn of haar kamer. De kosten hiervan zijn 920 euro per jaar

Een jaar lang elke week verse bloemen in de hal Gasten, hun relaties en geliefden, de vrijwilligers, de verpleegkundigen, de coördinatoren en alle anderen die binnenkomen in de hospice ervaren het gevoel welkom in het huis te zijn. Graag willen we elke week een vers boeket in de hal neerzetten ter ondersteuning van deze gastvrijheid. Een jaar bloemen in de hal kost 700 euro.

Nieuw tuinmeubilair
De tuin van het huis speelt een belangrijke rol voor allen die verblijven in de hospice. Het komt veel voor dat een gast zo ontzettend graag nog eens buiten zou willen zijn. Als het enigszins mogelijk is zorgen de vrijwilligers dat er een warm, beschut plekje voor hem of haar wordt ingericht in de mooi besloten tuin. De geliefden van de gasten vinden troost, komen letterlijk even op adem, als zij met elkaar in de tuin hun kopje koffie kunnen drinken. Daar vinden zij rust om alleen te zijn of juist samen met anderen te zijn, om te luisteren, te zwijgen, te reflecteren of te praten. Ook voor verpleegkundigen en vrijwilligers is het belangrijk om af en toe buiten te zijn; het geeft verse energie en moed.
Vier armstoelen kosten 848 euro, vier lage armstoelen 1380 euro. De tafels kosten 585 euro per stuk

Naamsvermelding en contact over acties
In overleg met u vermelden wij uw bijdrage graag in het Issoria Magazine en/of op deze website.

Als u een idee heeft voor een actie of u wilt ons ondersteunen met een specifiek doel voor ogen, neemt u dan contact op met Marion Israëls per mail vriendenvanissoria@gmail.com.

 

xyz 
Vrienden van Issoria
p/a Burggravenlaan 11
2313 HM LEIDEN
Tel. 071-5142275
E-mail:vriendenvanissoria@gmail.com 
IBAN Vrienden:  
NL75ABNA0892838426
.......................................