HET LEVEN IS MEER DAN HET ZOEKEN NAAR GELUK

  JaneFromSacramento
  • iedereen (publiek zichtbaar)
  Door JaneFromSacramento 29 dagen geleden

  Onze cultuur is bezeten door geluk, maar wat als er een manier is die meer voldoening schenkt? Geluk komt en gaat, zegt de schrijfster Emily Esfahani Smith, maar de betekenis van het leven - om iemand te profiteren naast zichzelf en hun beste kwaliteiten te ontwikkelen - zodat u iets voor die u kunt vasthouden aan.
  Ik dacht altijd dat het doel in het leven de zoektocht naar geluk is. Iedereen zei dat succes tot geluk leidt. Dus ik was op zoek naar de perfecte baan, de perfecte vriend en een mooi appartement. Maar in plaats van een gevoel van zelfrealisatie, kreeg ik angst en verwarring. En ik was niet alleen: mijn vrienden hadden ook problemen.

  Uiteindelijk besloot ik naar de magistratuur voor positieve psychologie te gaan om te begrijpen wat mensen echt gelukkig maakt. https://knussehuis.nl/beste-aroma-diffuser-overzicht.html Maar wat ik daar heb ontdekt, heeft mijn leven veranderd. De gevraagde gegevens: de race voor geluk kan mensen ongelukkig maken. Maar hier is wat me echt getroffen: het aantal zelfmoorden in de wereld groeit, heeft onlangs het bereiken van een maximum in de laatste 30 jaar in Amerika. Hoewel objectief leven beter is in vrijwel alle mogelijke normen, meer mensen voelen zich hopeloosheid, depressie en eenzaamheid. Leegte is mensen opeten, en je hoeft geen klinische depressie te hebben om het te voelen. Vroeg of laat, ik denk dat we ons allemaal afvragen: is dat alles? En volgens onderzoek, het is niet het gebrek aan wanhoop voorbestemd om geluk, maar het gebrek aan iets anders - het gebrek aan zin in het leven.
  Dit deed me enkele vragen stellen. Naast geluk, is er nog iets anders in het leven? En wat is het verschil tussen gelukkig zijn en zin hebben in het leven? Veel psychologen definiëren geluk als een staat van comfort en gemak, een goed zelfgevoel hier en nu. De zin van het leven is echter dieper. Gerenommeerde psycholoog Martin Seligman zegt, de betekenis is afkomstig van het gevoel erbij te horen en het nut van iets anders dan zichzelf en de ontwikkeling van hun beste kwaliteiten. Onze cultuur is bezeten door geluk, maar ik kwam tot de conclusie dat het zoeken naar betekenis tot grotere voldoening leidt. En onderzoek bevestigt dat mensen die zinvol zijn in het leven vrolijker zijn, leren en werken beter, en ze leven zelfs langer.
  En dit alles deed me denken: hoe leven we met een grote betekenis? Om het antwoord op deze vraag weet, heb ik vijf jaar het interviewen van honderden mensen en duizenden pagina's van het lezen van de psychologie, neurowetenschappen en filosofie. Door dit alles te combineren, ontdekte ik wat ik 'de vier basiselementen van het leven met betekenis' noem. Iedereen kan het leven vullen met betekenis door er een deel of al deze elementen in te integreren.

  Het eerste element is eigendom. Betrokkenheid komt van een relatie waarbij je gewaardeerd wordt voor wat je bent en waar je ook anderen waardeert. Sommige groepen en relaties geven een goedkope vorm van eigendom: je wordt gewaardeerd om wat je gelooft, voor iemand die je haat, niet voor jezelf. Echte participatie komt voort uit liefde. Ze leeft in momenten tussen mensen, en dit is een keuze - je kunt ervoor kiezen om het eigendom met anderen te cultiveren.
  En hier is een voorbeeld. Iedere ochtend mijn vriend Jonathan koopt een krant in dezelfde stand in New York. Ze maken echter niet alleen een deal. Ze stoppen even, praten en praten als normale mensen. Maar op een dag, Jonathan was niet triviaal, en de verkoper zei: "Maak je geen zorgen over te maken." Maar Jonathan stond erop om te betalen, dus ging hij naar de winkel en iets nodig om het geld te wisselen gekocht. Maar toen hij ze aan de verkoper van kranten gaf, schrok hij terug. Hij was beledigd. Hij probeerde iets goeds te doen, maar Jonathan verwierp het.

  Ik denk dat we allemaal verwerpen mensen voor dat soort dingen, zonder het te beseffen. Ik doe dat, ja. Ik passeer degene die ik ken en merk hem nauwelijks op. Ik graaf aan de telefoon als iemand tegen me praat. Dergelijke acties verminderen het belang van mensen. Geef een gevoel van onzichtbaarheid, onwaardigheid van aandacht. Maar wanneer u met liefde begint, wordt een verbinding tot stand gebracht die elk van u ondersteunt.

  Voor veel van eigendom - de basis van de betekenis van het leven, deze relatie met familie en vrienden. Voor anderen is het tweede element van de betekenis van het leven de bestemming. Vind het doel - het is niet hetzelfde als het vinden van een baan die je brengt geluk. Het doel is niet wat je wilt, maar wat je geeft. De bewaker in het ziekenhuis vertelde me dat het zijn missie was om zieken te behandelen. Veel ouders zeggen: "Mijn missie is om kinderen groot te brengen." De basis van de missie is het gebruik van de eigen kracht ten behoeve van anderen. Natuurlijk gebeurt dit voor velen van ons door middel van werk. Op deze manier hebben we er baat bij en voelen we ons goed. Dit betekent dat zaken als desinteresse in werk, werkloosheid, laag werkgelegenheidsniveau van de bevolking niet alleen economische, maar ook existentiële problemen zijn. Niet in staat om iets de moeite waard te doen, raken mensen in de war. Je hoeft je bestemming niet in het werk te vinden, maar het geeft je iets om voor te leven, een "waarom" dat je vooruit helpt.